Pros and Cons

Have you ever been in the situation where people do controversial things and rise other people disagreement. I bet you did, but how you react to this, will you be in the pro sides or the con sides.. or you just don’t want to be bothered at all..

Let take these three issues as an example; LGBT, tattoo, and plastic surgery. These three issues I use as an example because I found myself drawn to it. I like to read and watch videos about these issues.

LGBT stands for Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender. First time I crossed my life with this term when I was studying in The UK in 2006 but I don’t really paying attention to it that much it just a big “ooo” when you found out the meaning of something. Because I was in the western country so I found it okay for people to do things that considered to be taboo in my culture. Back in Indonesia and all the routine I don’t find this issue interesting anymore. When I continue my study in Thailand, I exposed myself with the issue. Because as we all know that Thailand famous for it acceptance to the LGBT community, although the law may not but the people don’t seem to bother at all. Unfortunately in Indonesia right now Transgender issue is on the rise.. realising it or not the controversy around this new dangdut singer should be dealt with caution. Why?? Because honestly I don’t want this community to flourish like a moss on dirty bathroom floor. But hey.. Indonesiah is a country that loveeeeeeeeee drama.. just like Om Deddy Corbuzier said, the law of pyramid. Many Indonesian are not very wise at choosing TV shows, either they don’t have too many options or TVs don’t have any good programs to offer other than those “ALAY” TV programs. When “this” community terlalu sering masuk TV what do you think will happen?? Continued exposure to hazardous material will put your mind at risk.. you will accept them and consider them as “normal” and the worst part if your children start to act like one due to what they saw on TV. What sicken me the most when they say.. I know what I did against the law of Islam, and I’m a Muslim.. but he/she still doing it anyway.. sama aja kayak lo bilang I know corruption is wrong but I did it anyway.. oh well maybe it’s not the right analogy.. but they will hide behind the excuse as long I didn’t harm other people.. well … hellooo…. naudzubillahi min zalik kalo ada keluarga or keturunan guwe yang ngikut jejak lo gara2 ngeliat kelakuan lo.. Ok for this matter I’m at the cons side okeh…

Tattoo.. about tattoo I also at the cons side, even though I considered it as part of art, I still put my religion above all. If it’s not allowed then I will never have my body inked. I’ve talked about tattoo in one of my post, maybe you can check it here.

Last but not least, plastic surgery. I’m with the pro side if the reason for doing so not to alter but to fix any body part that doesnt function well or it has been broken or any medical conditions that required plastic surgery in order for the individu to live.I’m with the cons side if the reason for doing plastic surgery is to alter what Allah has been given to them, or to enhance their physical appreance. If Allah gives you “hidung mancung ke dalam” you don’t have the rights to go under the knife and making it “mancung ke luar” as long as you can breathe normally then go with that nose.

So in conclusion, don’t go againts Allah’s law OK!

Advertisements

Online Group Chat

I’m 95% confident that almost all of us are using chatting application, or at least familiar with the so-called online chat. There are many application available in the iTunes store or Google store, such as Line, BBM (BlackBerry Messenger), Whatsapp, Kakao Talk, Telegram and so on…

Hal ini ada enak gak enaknya, the positive part is easy and convenient to deliver information without having to chat individually (time consuming) and vice versa. Plus we can have a group chat with friends and family and sharing videos, pictures or files. The not-so-called I like part of group chat is (1) double posting (penuh2in memori), (2) when the member start to argue and my phone will not stop making sound, (3) hoax information, sharing information without making sure the validity of its information, (4) If I dont know some member personally, (5) salah kamar, (7) apa lagi yaaa… I couldn’t think of more reasons why group chatting is annoying..

Tapi gak bisa dihindari juga kalau mmg diperlukan, asal etikanya diperhatikan sehingga tidak jadi ladang dosa akibat hal tersbut..

So in the end, use any social media platform wisely.. Cause it can help you and at the same time it can drag you down..

Pengakuan

“Bagaimana ceritanya anda bisa menjadi anda yang sekarang?” Aku bertanya.

Dengan tersenyum simpul dia menjawab “ketika saya masih kecil seseorang menyelinap ke rumah saya dan membunuh seluruh keluarga saya.. pertama dia membunuh saudara laki-laki saya yang berusia 5 tahun saat itu, dia dicekik dan terbunuh di tempat tidurnya” katanya sambil mendesah sedih. “Kemudian, orang itu menuju ke kamar tidur orang tua saya, kemudian yang saya dengar adalah jeritan singkat dari kamar mereka” lanjutnya.

“Kenapa kamu bisa selamat” tanyaku dengan terkejut. “Satu-satunya alasan saya selamat karena pada malam itu saya tidur di dalam lemari baju, saya takut pada bayangan ranting pohon yang tampak di dinding kamar” dia menjelaskan. “Setelah itu saya tumbuh dalam panti asuhan dan berjuang dari satu keluarga ke keluarga lainnya. Sampai akhirnya di keluarga yang terakhir mereka menyekolahkan saya di sekolah keperawatan dan saya belajar menjadi seorang perawat. Suatu sore saya pulang ke rumah dan ibu angkat saya menunggu saya di ruang keluarga dengan sebuah penggaris kayu besar di tangannya. Ibu angkat saya memang otoriter dan saat itu dia baru saja mengetaui bahwa saya dan teman-teman menggunakan obat-obatan di kampus, Dekan melaporkan hal tersebut pada Ibu, dan dia terus menerus menekan saya dengan kejadian tersebut. Kami adu mulut dan saya sangat marah saat itu karena Ibu tidak mau mendengar penjelasan saya, sehingga tanpa sengaja saya mengambil tongkat penusuk dari perapian dan manghantam mukanya dengan tongkat tersebut. Saya tidak pernah merasakan dorongan yang begitu menyenangkan saat melakukan hal tersebut. Dan semenjak hari itu saya tidak pernah berhenti. Alasan saya menceritakan hal ini kepada anda adalah karena anda sedang sekarat akibat kebocoran kimiawi dalam air minum anda” dia berkata dengan nada sedih.

Saya tidak tahu bagaimana cara menyampaikan kebenaran pada wanita muda ini, namun saya mengumpulkan kekuatan dan menyampaikan kepadanya “Nak.. saya adalah orang yang menyelinap masuk ke rumah kamu malam itu.. akulah yang membunuh keluarga mu. Saya hampir tidak mempercayai keakuratan ceritamu mengenai malam itu, tapi saya lega karena tidak mendapati kamu malam itu”. Mata wanita muda tersebut menunjukkan kengerian sesaat namun perlahan meredup dan berubah menjadi seringai, kemudian dia merendahkan tubuhnya dan berbisik kepadaku.. “Aku tahu.. menurutmu siapa yang menyebabkan terjadinya kebocoran kimia pada air minummu?” dia berkata dengan tenangnya. Kemudian dia mencium keningku dan perlahan pergi, seiring dengan memudarnya monitor dan bunyi bip periodik yang memekik.

Cerita pendek disadur dari @aarian_15

 

Random Opinions

Baru nyadar kalo terakhir posting was almost 5 months ago, so, this is my first post of 2017.. yeay.. how productive I am..

As the title said this is going to be a random posts of varying thoughts that scramble inside my brain. But I try to limit it to 3 opinions or maybe two.. pretty much depends on my mood to write.

Islam, Gay, and Rejection.

No.. these three things has no relation at all in this post, I just want to share my thoughts about these three topics individually.

Islam

Islam is a religion (yaelaaah anak TK juga tau).. Ok.. not going to talk about the definition of Islam. Why I want to throw words over this topic, ini adalah akibat melihat postingan di Instagram @jenk_kelin_official  (ketauan banget eike kepo ama akun gosip) Jadi ceritanya opini IJK kali ini adalah mengenai Islam. Actually it has nothing to do with postingan Mbak Raline, but more to the comments dari para komentator.. Nowadays people or the netizen they say.. right??… don’t seem to be too keen on the content posted by the media or social media.. Mau itu di youtube or IG.. mesti langsung menuju kolom komen.. Sooo… kembali ke laptop… Ada yang ngasi komen “setiap agama mengajarkan kebaikan..”, ” semua agama sama”.. and the whole nine yards about respecting other people religion.. bla..bla… And yang kocak menurut saya adalah postingan di akun youtube gamer ganteng … I want to laugh so loud at the so-called Muslim representative of that four youtubers.. Lo Islam but has no pride on your own religion.. just for the sake of TOLERANSI.. Toleransi my ass… if you can’t defend your religion out loud lebih baik zip it.. that big mouth of yours..

I’ve been living in non-muslim country for almost 7 + 1 years.. Udah ngerasa being minority.. and I know what tolerance means.. but as a Muslim .. I know that my religion is the best one.. but I respect other people religions, because I believe people with different religion from me will also have the same thought as mine.. that our religion is the best.. otherwise we wouldn’t be the follower of that religion.. Ok.. sampe sini paham yaa… Kalo analogi saya seperti ini.. Every mother will think that they children is their world.. the best of the best.. no children in the world can compete with their own flesh and blood.. BUT.. bukan berarti si orang tua gak menghormati anak orang lain and menjelek-jelekan anak orang lain.. tapi anak sendiri tetaplah yang utama.. It may not be the best analogy for religion.. but I hope you can get where I’m getting at..  So, never ever say that setiap agama sama.. kalo gak kenapa gak gonta-ganti agama aja setiap 2 hari sekali..  Because deep down we all know that faith is not something that very easy to trade..

“Tuhan tidak perlu dibela, Dia sudah Maha segalanya, Belalah mereka yang diperlukan tidak adil” the most ridicule statement I ever read.. Hei.. Allah is nothing like His creation and vice versa.. Jangan merendahkan Allah dengan menempatkan Dia at our level.. siapa kita yang gak lebih berharga daripada pasir dilautan… we’re made from clay.. setetes mani (harus ditengok pake mikroskop dengan pembesaran ampe 400x baru keliatan jelas) .. Sebagai Muslim sudah kewajiban kita membela Islam.. kalau enggak untuk apa Rasulullah capek2 berperang.. untuk apa para sahabat bergelimang darah di medan perang..

Gay

Gay is laki suka sama laki and gak suka perempuan (Febriana.D, 2017). 17 Mei kemaren rupanya hari Gay sedunia.. ada pulak yang kekgini ya… ngeliat gay wedding di Trang, ngeliat Mr. Gay world 2017 (ntah iya itu nama kontesnya).. ada yang kemayu ada yang hensom abess..  If I disagree to the “normalisation” of LGBTQ they will call me homophobic right?? Kata Om Wiki Homofobia adalah berbagai sikap negatif terhadap homoseksualitas seseorang atau terhadap orang yang teridentifikasi sebagai lesbian, gay, biseksual atau transgender.  Looking at this definition I guess you can call me homophobic although I think I’m not.. I don’t hate the person, I don’t like what they did/do/doing/done…. Because it self destructive, whether they realised it or not.. Something that against the fitrah is never a sign of a good thing..  Benar kata Ustadz Adi Hidayat jika seseorang tidak mengakui kalau mereka sakit they will never try to find the cure. I wont deny that sexual tendency toward same sex does exist.. Kalau Allah bilang it’s a sin and your desire toward that direction is very strong.. itu artinya you’re being tested.. are you going to give up to the desire or resist it. Yang namanya naik level pastinya bukan ujian ecek-ecek. You might have to live for the rest of your life repressing the urge.. Kalau analogi yang mau saya buat kayak orang yang prokrastinasi.. Is procrastination normal?? according to several experts to certain extent it’s not normal and even destructive. Tapi don’t we all have the tendency to procrastinate?? For some the desire to procrastinate is so strong they even procrastinate to procrastinate.. Yaa gak usah jauh2 lah.. I’m the best example of this behavior.. Nunda2 pekerjaan memang awalnya enak.. nonton dulu aah.. bikin ini dulu aaah.. kesini dulu aaah… akhirnya ketika time is running out.. mulailah gabuk manok gabuk itek ampe depresi sendiri.. Yeap.. I’ve been there and ampe kena panic attack.. Inti dari analogi ini adalah.. dosa itu memang mengikuti apa maunya nafsu.. and it always seems so good and makes us happy .. but its very superficial and definitely wont benefit you in a long term (baca: di akhirat) .. If there are things that God does not want us to do even how tempting it was and we think it is the best for us.. believe me IT IS NOT… 

Okay back to the Gay topic.. I just hope that whoever contracted to this disease.. please get yourself help… You are NOT normal.. You are SICK… and SICKNESS is not a sin.. Being sick is actually blessing in disguise if we patient and we try find a cure that in accordance with the sharia law and most importantly to accept it as part of Allah’s test.

Rejection

Okay last part is where I do the curhat.

I have a confession ” I am afraid of rejection”

Ditolak itu rasanya sakit ya.. and the most difficult part is to move on and act like nothing ever happen. Makanya terkadang ketika ingin meminta sesuatu ke seseorang I have to be sure that I won’t received any rejection.. otherwise I’ll be broken to pieces (sedikit lebay)

But, this heartbroken tragedy only happen if I got rejected by someone who is dear to me.. If I don’t really close to them or just an acquaintance being rejected wont hurt that much.. still hurts tho but manageable..

I have to learn to accept when people say NO to me as much as I have to learn to say NO to people asking me for help.

Okay lah.. udah malam banget.. Time to hit the bed.. BeTe guwe ama si Nong Nok dah dua malam AC dikamar matek.. kamar jadi spa..

Kamar Bu Windy, 19 May 2017 (Hat Yai)

Nasihat Ali bin Abi Thalib

Sayyidina Ali bin Abi Thalib Radhiyallahu Anhu (RA) atau semoga Allah ridha padanya. Left many nasihat for us the follower of Rasullullah (the Muslim). Beberapa dari nasihat beliau antara lain adalah:

Jangan membenci siapapun

Terkadang dalam berinteraksi dengan sesama yang namanya friksi tidak bisa dihindari. Tekadang perbedaan pendapat juga umum terjadi. Terkadang perbedaan pandangan hidup dan nilai yang dianut juga menyebabkan pertikaian. Tapi kita tidak boleh membenci siapapun. Mungkin disini kata2 “jangan benci orangnya, tapi benci perbuatannya” lebih applicable. People can change, no matter how difficult for me to believe that but the fact is to a certain extent it is true. But change doesn’t always mean positive, it also can have a negative mean. Walaupun orang telah menyakiti kita dan merebut hak kita, kita tidak boleh membenci mereka. Ya Allah, sulitnya untuk melakukan hal tersebut..

Jangan bersedih berlebihan

Siapa yang gak pernah sedih, kalau dibilang jangan berlebihan pun sulit untuk menentukan apa yang dimaksud dengan berlebihan. Karena setiap manusia has different ability to cope with pain and sadness. Tapi saya meyakini kalau sebenarnya kita bisa mengetahui kapan kita sudah sedih berlebihan. Saat Allah menguji kita tentunya bisa dengan metode apapun, tapi we must learn to accept our test dengan ikhlas. So it will be be rewarded handsomely by Allah.

Hiduplah dalam kesederhanaan

Walau harta banyak kita disuruh untuk hidup sedeharna, reality right now gak ada uang pun bergaya cukup fancy. Entah apa yang telah dikorban just for the sake to own the latest trend. Saya cukup familiar dgn term “Uang uang sendiri, bebas dong beli apa aja toh pake uang sendiri” Yaaaa apa urusan sama uang orang, apa urusan with the way people spent their money, kan gak merugikan orang.. Gatal rasanya pengen bilang, kata siapa gak merugikan orang lain.. Gak liat fenomena anak muda sekarang yang demi gadget terbaru rela menjual apapun?? Don’t you think by showing off your wealth will make others want to have what you want no matter what, they must have it.. jadilah jual diri atau nyolong. Selamat menabung dosa.

Berbuatlah kebaikan sekalipun banyak musibah

The more you help others the less you feel sad about your own. I often feel this way, it feels good to be useful to others. Sometime I found it peaceful. Tapi yang namanya kesempatan untuk berbuat baik tidak selalu datang easily. So, when the opportunity come don’t waste it.

Perbanyaklah memberi walaupun sedang susah

I remember one story from my friend, she has a friend who like to give charity. One day when they were talking the friend was checking his wallet to found only 100.000 IDR in his wallet and he said “Waduh, sudah saatnya sedekah ni” Keluarin uang ngasih sedekah. Gak lama kemudian sore harinya dipanggil bendahara dong, uang ngajar udah keluar. He recieved more money that he give for charity. Masya Allah…

Tersenyumlah walau hati menangis

Hide your pain with a smile, menangis itu perlu tapi gak perlu diumbar.. Cukup Allah saja yang melihat airmata kita. I always pray that nobody will see me shed a tear..

Jangan memutus doa untuk saudara mukmin

Situasi saat ini miris rasanya melihat saudara seiman kita membela seorang sosok penista agama dengan alasan Agama gak perlu dibela, jangan lebay kali. Sulit untuk tidak membenci mereka let alone to pray for them. Seharusnya didoakan ya supaya mereka tidak makin melenceng jauh dari dosa..

Ya Allah please help me and guide me to practice those nasihah.. So I can be a better person..aaminn

 

 

Mencoba Romantis

Mungkin kata romantis tak ada dalam kamusku

Mungkin kata cinta tak selalu terucap

Mungkin kata sayang tak jua tersampaikan

Tapi ketika aku melihatmu

Kata-kata menjadi tak berarti

Karena kau adalah kata2 tersebut

Karena kau romantis menjadi kenyataan

Karena kau cinta menjadi wujud

karena kau sayang menjadi …..

DARN can’t write any good sentences in Bahasa.. 

My language skill is deteriorating 

Curhat

Where to start ya..  Sebenarnya berat kali loh… Mungkin ini pembenaran Ya Rabb.. Aku minta maaf, You created me as Your best creation.. Best creation should be better at anything; physically, mentally, emotionally and spiritually. Best creation should be stronger than any other creations at any given situations.. Because You have designed us that way.. As Your grand design we should only be weaken at Your will not because we choose to be weak.. But I must admit that I’m weak ya Rabb.. Money has blinded me.. I’m sorry for my excuses.. But, I want to experience winter again ya Rabb..

to be continued…